2017 2. MOST BODRUM için Geri Sayım Başladı...

Denizlerin en tutkulu, en çevreci, en heyecanlı ve en yeni trendlerinden  sportif balıkçılık, 24 – 27 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan 2.MOST Bodrum Turnuvası ile benzersiz bir deneyime dönüşüyor!

“MOST BODRUM TURNUVASI”

Son yıllarda dünyanın en popüler hobileri arasında git gide daha da yaygınlaşan “sportif balıkçılık” ülkemizde de önemli takipçilere sahip... Üç bir yanı denizlerle çevrili ve bu hobi için oldukça elverişli bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra birçok doğa ve deniz sever de Türkiye’de düzenlenen uluslararası sportif balıkçılık turnuvalarına büyük bir keyif ve heyecanla katılıyorlar.

 

Sportif balıkçılığın turizme, ekonomiye ve çevreye olan önemli katkılarından yola çıkarak, bu konularda önemli farkındalıklar yaratmayı misyon edinen MOST, bu sene ikincisini gerçekleştirecekleri turnuva ile Türkiye’de “sportif balıkçılığın” Formula 1’ini tekrar hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

Mekin Gözen (Gözen Havacılık YKB.), Turgut Konukoğlu (Sanko Holding), Necmettin Yay (Seafari Balıkçılık CEO’su), Av. Erim Bener (Bener Hukuk Bürosu), Mim. Sinan KURAN (KRN Mimarlık), Av. Can Özer (Özer Hukuk Bürosu), Dr. Serdar Günseren (IGFA Türkiye) ; hepsi kendi alanında uzman isimlerden ve profesyonellerden oluşan MOST yönetim kurulu , ilikinci turnuvasını 24 – 28 Ağustos tarihlerinde Palmarina Bodrum’da düzenliyor.

 

Festival Havasında, Heyecan Dolu, sportif balıkçılığın Formula 1’i Most Bodrum Turnuvası Ağustos'ta başlıyor!

Merkezi Amerika’da bulunan ve geçtiğimiz yıl kuruluşunun 75. yılını kutlayan IGFA’nın (International Game Fish Association) kuralları çerçevesinde düzenlenen MOST Bodrum (Mediterranean Offshore Sportfishing Tournament – Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası) turnuvasına davet edilecek lan  50 sportif balıkçı teknesi ve 300 yarışmacı katılabiliyor.

 

Türkiye’de Dr. Serdar Günseren ve Elvio Pennetti’nin temsil ettiği IGFA’nın görevi sportif balıkçılıkla ilgili rekorları kayıt altına almak, bu alandaki kuralları belirlemek, onamak, tüm dünyada tatlı ve tuzlu su yaşam alanlarını korumak…

 

4 gün sürecek olan turnuvada, katılıma uygun donanımdaki tekneler, kılıç ve ton balığının yanı sıra bölgede bolca av veren diğer balık türlerini avlayacak, yakaladıkları balıkların boyları ve ağırlığına göre puan kazanacaklar. Balıkların denize sağlıklı olarak geri bırakılması ise yarışmacılara kazandırdıkları yüksek puanlarla büyük ödüle daha çok yaklaştıracak. Offshore Big Game (Açık Deniz büyük balık avı) kategorisinde düzenlenen MOST Bodrum, tüm bu özellikleri ve yurt dışından katılan birbirinden önemli konukları ile sportif balıkçılığın Türkiye’deki Formula 1’i olacağının sinyallerini şimdiden veriyor!

 

Denizden Gelen Önemli Misyonlar ve Farkındalıklar…

MOST Bodrum’un en temel amacı Türkiye’de sportif balıkçılığı yaygınlaştırarak, dünyada önemli bir deniz turizmi elçisi olmak, doğa ve çevre bilincini geliştirmek, yaygınlaştırmak, sürdürülebilir çevre anlayışı için farkındalık yaratmak, deniz turizmini geliştirmek, Türkiye’yi farklı alanlarda tanıtarak, dünyanın her yerinden farklı insanlara dokunmak…

 

MOST, sportif balıkçılığa gönül vermiş yerli – yabancı herkesi bu turnuva aracılığı ile bir araya getirerek, her sene heyecanla bekleyecekleri dünya çapında bir organizasyona imza atıyor!

 

Türkiye Deniz Turizmi Adına Yepyeni Bir Potansiyel…

Dünyada sportif balıkçılığın en yaygın olduğu yerler, Avrupa, Amerika, Kanada ve Avusturalya olarak öne çıkıyor. Bu aktivite sportif ve sosyal tarafının ötesinde, bölgelere çok ciddi anlamda doğrudan ve dolaylı olarak ekonomik katkılar sağlıyor. Avrupa’da 25 milyon amatör balıkçının yıllık 25 milyar Euro harcadığı, benzer şekilde Amerika’ya da çok ciddi bir istihdam sağlayan sportif balıkçılık, ABD genelinde 65 milyona yakın kayıtlı amatör balıkçı ile 18 milyar dolar gelir, 52,4 milyar dolar satış, 30 milyar dolar katma değer, 72 milyar dolar seyahat ve 370.000 kişilik istihdam neticesinde, sektörün ekonomiye konsolide katkısı 220 milyar dolar civarında. (NOAA, 2013)

 

İç sular, kıyılar ve deniz alanları açısından sportif balıkçılığa oldukça elverişli olan Türkiye,  bu alanda büyük bir ekonomik potansiyele sahip. Sportif balıkçılıkla ilgilenenler, bu hobisini turnuvaya katılarak daha üst çıtalara taşımak isteyenler ve sportif balıkçılık dünyasında büyük ses getirecek olan organizasyonu yerinde izlemek için sabırsızlananlar www.mostbodrum.com adresli web sitesini ziyaret ederek, tüm detaylar hakkında bilgi edinebilir, yarışmacı olmak için online başvuru yapabilirler. Büyük balığın büyük kupayla beraber, büyük para ödülü de kazandırdığı, sportif balıkçılığın “Formula 1”i MOST Bodrum turnuvası, 24-27  Ağustos  tarihleri boyunca Ege’nin benzersiz, derin mavisinde, heyecan dolu anlar, nefes kesen deneyimler yaşamak isteyenleri bekliyor!

 

www.mostturkey.com

 

Telefon: 0252 316 21 45 - 0533 38978 91- 0252 316 61 78

Palmarina Bodrum; Merkez, Çökertme Cad. No:6, PK. 48990

Bodrum / MUĞLA